Textiel

In 1986 ben ik begonnen met het maken van ceremoniële textiele kunst. Het creëren van een combinatie van kunst- en gebruiksvoorwerpen spreekt mij erg aan. Het experimenteren met materialen – zoals plastics, rubber, koperdraad, glas – is een ander aspect dat mij altijd blijft boeien. Het feit dat ik voor het maken van ceremoniële kunst aan allerlei ge- en verboden gebonden (halacha) ben, maakt dat ik altijd nieuwsgierig ben naar een oplossing, waarbij niet alleen het voorwerp spraakmakend en vaak multifunctioneel is, maar de kijker/koper ook geprikkeld mag worden om er zelf creatief mee om te gaan.

I maak ook installaties van judaica, gezien vanuit een feministisch standpunt. Ik heb een voorkeur voor het ontwerpen van judaica voor vrouwen.

Behalve veel tentoonstellingen zijn veel van deze voorwerpen aangekocht door musea en instellingen, zoals het Joodse Historisch Museum Amsterdam, Israel Museum Jerusalem, The Jewish Museum New York, Jüdischer Museum Berlin. De ontwerpen zijn unica en worden vaak in opdracht gemaakt en aangekocht door verzamelaars in binnen- en buitenland.